ROTTERDAM - NEC heeft zijn vijfde overwinning van het seizoen weten te boeken. De ploeg van trainer/coach Rogier Meijer won met 0-3 bij Excelsior, dat een helft lang met tien man speelde.

De eerste kansen van een magere eerste helft waren voor de thuisploeg, maar Lamprou en Kharchouch scoorden niet. Na een kwartier miste Márquez een haast niet te missen kans voor NEC,maar vlak voor rust was het wel raak.Verdonk gaf voor en Mattsson kopte fraai raak.

Kort na de rust kreeg El Yaakoubi zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Excelsior kreeg met tien man nog enkele prima kansen ondermeer via Lamprou. De gelijkmaker bleef uit en met een droge knal zorgde El Karouani voor de beslissing. Invaller Musaba schoot vervolgens nog fraai de 0-3 binnen.