NIJMEGEN - NEC heeft zich verrassend voor de kwartfinale van de KNVB-beker geplaatst door Fortuna Sittard in de verlenging terug te wijzen. Waar men na negentig minuten nog op 1-1 was geëindigd, daar zegevierde de thuisploeg in de extra tijd uiteindelijk met 3-2.

Eredivisionist Fortuna Sittard was nochtans in vorm de laatste weken, maar kwam in Nijmegen nooit aan het eigen spel toe. NEC wist aanvallend niets te brengen in het eerste bedrijf, maar verdedigde geconcentreerd. Alleen Moutoussamy kreeg een goede kans namens de gasten, maar mikte naast.

Na een uur spelen werd de ban gebroken nadat Fortuna-trainer Ultee in de rust had ingegrepen. Een van zijn invallers, Zian Flemming, scoorde vanuit de rebound tegen zijn voormalige ploeg: 0-1. Lang bleef die stand echter niet staan want vier minuten later wist Rangelo Janga raak te koppen na een voorzet van El Karouani. In de slotfase had NEC vervolgens het betere van het spel, maar tot scoren kwam men niet meer.

Dat deed men wel in de verlenging, allereerst vanuit een strafschop nadat Cas Odenthal werd gevloerd. Jordy Bruijn was weer eens koelbloedig vanaf elf meter. Even later was het Thomas Beekman die NEC aar de laatse acht in de beker schoot. Daar kon ook een tweede treffer van Flemming niets aan veranderen.