EINDHOVEN - NEC heeft ternauwernood een punt overgehouden aan het uitduel bij Jong PSV. Thomas Beekman wist vier minuten voor tijd een punt te redden voor de gasten.

NEC scoorde in de laatste twee wedstrijden tien keer, maar op De Herdgang stond het tegen Jong PSV in de eerste helft regelmatig onder de druk. Toch was de beste kans voor de gasten toen Elayis Tavsan op de paal schoot. Net toen men dacht zonder doelpunten te gaan rusten sloeg de thuisploeg in blessuretijd alsnog toe. Kristofer Kristinsson kopte eerst nog op de paal, maar was daarna alert bij de rebound.

In de tweede helft speelde NEC met meer druk naar voren, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Toch werd het vier minuten voor tijd nog gelijk toen Rangelo Janga de bal op de onderkant van de lat kopte en Beekman het laatste zetje gaf: 1-1.