NIJMEGEN - Een nipte overwinning op MVV betekent dat NEC in achtervolging blijft op de top vier van de Keuken Kampioen Divisie. De Nijmeegse formatie won maandagavond in eigen huis met 2-1 van de gasten uit Maastricht.

Het was een duel tussen twee ploegen die net in een verschillende fase zitten. NEC begon matig aan het seizoen, doch is in de laatste weken opgeklommen naar de vijfde plaats terwijl MVV al negen wedstrijden op rij niet heeft gewonnen.

Toch deden beide ploegen in de eerste helft niet veel voor elkaar onder. De thuisploeg kwam aan de leiding na een makkelijk gegeven strafschop, benut door Jordy Bruijn, maar binnen vijf minuten was het gelijk na een fout van Syb van Ottele waar Arne Naudts van profiteerde.

De 1-1 bleef lang staan ondanks een veldoverwicht van de thuisploeg in de tweede helft. Tien minuten voor tijd schoot invaller Joep van der Sluijs de thuisploeg alsnog naar de zege: 2-1.