NIJMEGEN - NEC heeft donderdagavond de finale van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie weten te bereiken. De ploeg van Rogier Meijer deed dit door Roda JC met duidelijke cijfers terug te wijzen. (3-0).

De toon werd gezet door een voortvarende start van de thuisploeg met daarbij een absolute wereldgoal. Rechtsback Bart de Rooij schoot de bal na vijf minuten, op aangeven van Jordy Bruijn , al snoeihard in de kruising. NEC bleef daarna de bovenliggende partij al had Bouchouari namens Roda JC kans op de gelijkmaker. In de blessuretijd wist Rangelo Janga die eerder nog de lat had geraakt uiteindelijk de score te verdubbelen.

Een kwartier na rust werd het duel definitief beslist toen keeper Jan Hoekstra mistastte en Jonathan Okita de bal in het lege doel kon schieten. De Nijmegenaren konden hierna het duel gecontroleerd uitspelen.