BREDA - NEC heeft zich als nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie toch in de Eredivisie weten te spelen. De ploeg van Rogier Meijer wist precies op het juiste moment te pieken en nadat het met Almere City FC en Roda JC had afgerekend was men zondagavond in Breda met 1-2 te sterk voor NAC.

De Nijmegenaren keren daarmee na vier jaar terug op het hoogste niveau. De gasten kwamen in de eerste helft op voorsprong toen Cas Odenthal een vrije trap van Jordy Bruijn achter keeper Nick Olij kopte.

Na de rust nam NAC het heft in handen door extra aanvallende impulsen te brengen, maar de gasten die deze play-offs nog geen goal tegen kregen bleven redelijk lang overeind. Desondanks wist de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte toen invaller Sydney van Hooijdonk een voorzet van Robin Schouten tegen de touwen werkte. NAC liet hierna weer even de teugels vieren en het duel leek op een verlenging af te gaan. Tot Jonathan Okita in de voorlaatste minuut een voorzet vanaf links met buitenkant voet verlengde tot in het doel met een Nijmeegse vreugde-explosie tot gevolg.