HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft zich ten koste van tweede-divisionist De Treffers weten te plaatsen voor de achtste finales van de KNVB-beker. De ploeg van trainer Johnny Jansen had lang moeite om een gaatje in de Groesbeekse defensie te vinden, maar won uiteindelijk met 2-0.

De thuisploeg was in het Abe Lenstra Stadion de betere ploeg, maar de beste kans in de eerste helft was voor de gasten toen keeper Mous moest redden op een inzet van Tjeu Langeveld.

Mede omdat doelman Kornelis zich wist te onderscheiden duurde het ook na rust nog lang voordat de Friezen het verschil konden maken. In de 74e minuut moest de keeper alsnog capituleren toen Siem de Jong scoorde. Joey Veerman wist die stand even later te verdubbelen.