DEVENTER - Go Ahead Eagles en NEC hebben in een zeer boeiend duel in de Adelaarshorst met 2-2 gelijkgespeeld.

Het in vorm zijnde NEC, dat in september voor het laatst een uitduel verloor, rook via Sano al aan de openingstreffer, maar hij kon een actie van Hansen niet bekronen. Net voor de pauze viel de 0-1 alsnog. Na obstructie van Llansana schoot de opnieuw sterk spelende Mattsson de penalty binnen.

Ook na rust waren de subtoppers aan elkaar gewaagd. Na gemiste kopballen van Victor Edvardsen en Willumsson scoorde Kuipers diep in de tweede helft wel met het hoofd. De debuterende Chery dacht daarna vanuit de counter de winnende te hebben gemaakt, maar na een duw maakte Victor Edvardsen er vanaf de strafschopstip alsnog gelijk van.