DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft zich met ruime cijfers ontdaan van De Treffers op weg naar de derde ronde van de KNVB-beker. De ploeg van René Hake produceerde een onvervalste zevenklapper: 7-1.

De bezoekers uit Groesbeek kregen via Guus Joppen nog een kans op de openingstreffer, maar zakten daarna door het ijs. Na een kwartier kwam Go Ahead Eaglesmet wat geluk op voorsprong. Keeper Niels Kornelis kreeg de bal tegen zich aan na een vrije trap van Philippe Rommens en zorgde zo onbedoeld voor 1-0.

Daarna was het hek van de spreekwoordelijke dam. Sylla Sow maakte de 2-0 en dankzij twee goals van Oliver Edvardsen stond het bij rust L 4-0. Invaller Tim Waterink redde in de tweede helft de eer voor de tweede-divisionist, waarna Edvardsen zijn hattrick completeerde. Invaller Thibo Baeten bepaalde de eindstand met twee goals op 7-1, waardoor Go Ahead Eagles zonder problemen de achtste finale bereikte.