NIJMEGEN - NEC heeft voor het eerst sinds 2010 weer eens een eredivisieduel van Sparta gewonnen. Tijdens de eerste wedstrijd in Nederland waarin vier Japanners aan de aftrap verschenen wonnen de Nijmegenaren met 2-0.

Met de Japanse inbreng van Ogawa en Sano bij NEC en Saito en Mito bij Sparta werd er zodoende historie geschreven. NEC heerste voor de rust, maar met een prima reflex voorkwam Cillessen de openingstreffer van Lauritsen. De thuisploeg wist het overwicht daarna toch in treffers om te zetten. Eerst schoot de jarige Proper schitterend raak en vervolgens krulde Verdonk fraai een vrije trap binnen.

Sparta begon sterk aan de tweede helft, maar NEC nam toch de regie weer over en miste enkele goede kansen. Aan de andere kant raakte Saito met één schot beide palen waardoor het doelpunt voor Sparta uitbleef.