NIJMEGEN - NEC heeft zijn eerste drie punten van het seizoen binnen. De ploeg van Rogier Meijer won in eigen huis met 3-0 van RKC Waalwijk, dat na drie wedstrijden nog altijd puntloos is.

NEC kwam halverwege de eerste helft op voorsprong dankzij Mattsson, die keeper Vaessen in twee instanties verschalkte. Eerder had Kramer verzuimd om van dichtbij te scoren voor RKC, dat in het laatste kwartier van de eerste helft beter in de wedstrijd kwam en via onder anderen Bakkali gevaarlijk was.

Na de rust was RKC een stuk dreigender, ondermeer met een kopbal van Min op de lat, maar het was NEC dat in de slotminuten toesloeg. Mattsson benutte net als bij de openingstreffer de herkansing die Vaessen hem bood en González stiftte raak om de eindstand op 3-0 te bepalen.