NIJMEGEN - NEC heeft zijn uitstekende vorm van de laatste weken voortgezet met een driepunter. Heracles Almelo werd, ondanks een vroege voorsprong, overklast in De Goffert: 3-1.

NEC is nu zeven wedstrijden ongeslagen. Binnen drie minuten was het al raak. Een vermeende overtreding op Sano werd niet bestraft en Hornkamp kopte raak uit een voorzet van Hansson.

Tot de rust was het NEC wat de klok sloeg, maar keer op keer vonden zij doelman Brouwer op hun pad. De thuisploeg, die deze week topscorer Mattsson aan FC Kopenhagen verkocht, had een strafschop nodig om te scoren.Ogawa werd neergehaald en scoorde zelf. De ban bleek hiermee direct gebroken.Ogawa maakte zijn tweede met een kopbal en Chery schoot raak uit een vrije trap.