ARNHEM - Vitesse heeft na de zege in oktober in Nijmegen ook de tweede Gelderse derby tegen NEC van dit seizoen in winst weten om te zetten. In het GelreDome werd het 4-1 voor de thuisploeg.

Vitesse buitte het overwicht voor rust niet uit, vooral omdat te vaak gekozen werd voor het schot in plaats van een voorzet of knappe eindpass. Bero was wel dicht bij de openingstreffer met een kopbal die net over zeilde.

Duelund zette NEC na rust vanuit het niets met een schot uit de draai op voorsprong. Dasa had hem de bal met een mislukte kopbal bezorgd, maar maakte die misser goed met twee prima corners. Doekhi kopte raak uit de eerste hoekschop en Oroz uit de volgende. Oroz tekende met een omhaal ook voor een marge van twee 3-1 en diep in blessuretijd werd het nog 4-1 door een intikker van invaller Buitink.