NIJMEGEN - NEC heeft vrijdagavond vertrouwen getankt door Jong Ajax met 2-1 te verslaan. Een tactische vondst van trainer Rogier Meijer, door de opstelling ten aanzien van de vorige wedstrijden te wijzigen, ontregelde het positiespel van de Amsterdammers.

De thuisploeg "stond" uitstekend vrijdagavond en voor de gasten was er geen doorkomen aan die in de eerste helft zelfs geen bal tussen de palen wisten te mikken. Dat deed NEC wel en daarbij was het na een kleine twintig minuten raak toen aanvoerder Rens van Eijden raak kon koppen uit een corner van Jordy Bruijn. Mogelijkheden waren er ook voor Elayis Tavsan, maar keeper Kotarski wist tweemaal te redden.

In de tweede helft lukte het de Nijmegenaren ook niet om door te drukken en toen Jong Ajax tien minuten voor tijd voor het eerst in het strafschopgebied kwam was het direct raak met een doelpunt van Giovanni. Lang bleef die stand echter niet staan want nadat Jordy Bruijn twee minuten later een strafschop wist te "versieren" benutte hij deze zelf en was de zege voor NEC een feit.

NEC - Jong Ajax 2-1 (1-0)
19. Van Eijden 1-0
80. Giovanni 1-1
82. Bruijn (pen.) 2-1